Doğanköy Şehit Yakup Kurt Ortaokulu

Vizyon: Okulumuzu, ilimiz kurumlarına her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren, sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, araç-gereç ve donanım bakımından çağdaş standartları yakalamış, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilere eş değer normlarda eğitim veren güçlü bir eğitim kurumu olmak.

Misyon: Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, Türk milletinin ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen; ailesini, vatanını, milletini seven; hür ve bilimsel düşünce gücüne sahip, insan haklarına saygılı, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunacak bireyler yetiştirmek.

Başarılar: Akademik başarı ve sosyal ve sportif başarı olarak eğitim bölgemizde ve eşdeğer okullar arasında ilk sıralarda yer almaktayız.

Saatler: 09:05-12:30 Öğle arası 13:10-15:40
Isınma: Kalorifer (Doğalgaz)
Servis Bilgisi: Veli desteğiyle öğrenci servisleri geliyor.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %100
Sportif Etkinlikler: Voleybol, Futbol, Masa Tenisi, Atletizm, Kros, Dart, Bocce, Cimnastik, Çocuk Oyunları ve Kurumlar Arası Voleybol-Masa Tenisi
Bilimsel Etkinlikler: 4006 Tubitak Bilim Fuarı
Proje Çalışmaları: *Geri dönüşüm amaçlı giyim ve oyuncak tasarlama projesi *Tasarruf ve bilinçli tüketici amaçlı sosyal girişimcilik ve finansal liderlik kulübü etkinlik ve çalışmaları *Yılsonu Müzikal gösterisi ve dinletisi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Comenius kardeş okul başvurusu
Kontenjan Bilgileri: İlkokul Öğretmen Sayısı 10 Öğrenci sayısı 150, Ortaokul Öğretmen Sayısı 15 Öğrenci sayısı 121

WEB - https://dogankoyortaok.meb.k12.tr

Adres - Doğanköy Mah. Cumhuriyet Cad. Okul Sok. No.8 Nilüfer / BURSA

Yerleşim Yeri - Büyükşehir sınırlarına dahil

Adres - Doğanköy Mah. Cumhuriyet Cad. Okul Sok. No.8 Nilüfer / BURSA

Ulaşım Belediye Otobüsü_B34_H2 Esentepe_Koruparktan H3_Küçüķsanayi_Şehir Hastanesi https://www.burulas.com.tr/otobus-hareket-saatleri.aspx?id=168&hat=B-34

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz ilçe merkezine 15 dk, Korupark AVM´ye 5 dk, Özlüce merkezine 5 dk uzaklıktadır.